Nieuwe IV-unit

Met financiële steun van Stichting Imelda-Nolet is de IV-unit van Ndala gerenoveerd. Al jaren werden infusie vloeistoffen gemaakt met behulp van destillatie. De apparatuur was verouderd en lastig te repareren. Dit gaf soms lastige situaties, want vloeistoffen zijn van essentieel belang voor  patiënten met uitdoging of patiënten die geopereerd moeten worden.

Het nieuwe gebouw voldoet aan alle eisen om veilig vloeistoffen te bereiden, met gescheiden ruimtes voor het steriliseren van flessen en het klaarmaken van vloeistof. Dat gebeurt nu via een ander proces (osmose), met dezelfde apparatuur als veel andere ziekenhuizen in Tanzania. Op deze manier zijn reserve-onderdelen en monteurs makkelijk beschikbaar in het geval van technische problemen. Twee werknemers zijn getraind in het gebruik in het KCMC in Moshi, waar de St Luke foundation het gebruik van deze methode in Tanzania coördineert.

De gerenoveerde IV unit van buitenaf

De ruimte met de autoclaaf om de flessen te steriliseren

De ruimte om steriele vloeistoffen te maken